Абе слагаш светодиод - ама мисля е по-добре с бял или пък разкарваш тъпия цокъл и направо за платката запояваш една крушка от стандартните за таблото. То и без това, за да смениш изгорялата крупка, трябва да свалиш блока с врътките и дали ще го направиш в колата на място или във вас с поялника, все тая.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как се прави лампичка за врътките на Алфа 156 - вместо за 30 лв. за 58 ст.
Collapse
X
-
Предимството на светодиода е, че вероятността да изгори клони към нула. Остава си завинаги там.Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV
Comment
-
Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщениеВ магазина за автоаксесоари на Коматевско шосе, кръстовището с Южен, срещу старческия дом, има всякакви - цени до 2лв.Но поне каквото ти трябва, го има там...
156 TS
ex. Spider TS
Comment
-
Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщениеДа има всякакви боклуциНо поне каквото ти трябва, го има там...
Вчера бях там, но точно от този вид нямат, имали били преди ама сега йок... явно ще се запоява.
Comment
-
Крушките за 3-те врътки на централната конзола /температура, вентилатор и регулатора за посоката
на вентилация/ са сами по себе си уникални - нямат нищо общо с другите от таблото --> цени от 70 ст. за бр. китаец до 1,20 лв. за Филипс, които просто се заменят в малките цокъли на всички останали уреди в централната конзола - пепелник - 2 бр., гориво - 2 бр., часовник - 2 бр.,температура - 2 бр., оборотомер - 2 бр., скоростомер - 3 бр. Крушките за 3-те врътки са запоени за цоклите си - замяната изисква намирането на точно такова чудо /22 до 31 лв. според някои теми във форума/ или запояването на обикновена крушка или най-добре диод със съпротивление в цокъла. Аналогичен цокъл с крушка аз поне за момента не успявам да намеря в Пловдив.
Comment
-
Искам да попитам, някой може ли да ми помогне със слагането на тия диоди, защото на мен са ми изгоряли и трите. Идеята ми е да сложа червени, защото уредите са ми червени. Някой знае ли дали няма да стане боза от цветове с тях.
Ще черпя!sigpic
Subaru Legacy 3.0 H6
Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
0888 511 533 - Бонев
Comment
-
Първоначално публикувано от Zeppelinist Покажи съобщениеНакой има ли идея къде в Пловдив към момента могат да се намерят въпросните крушки, цени?FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщениеИскам да попитам, някой може ли да ми помогне със слагането на тия диоди, защото на мен са ми изгоряли и трите. Идеята ми е да сложа червени, защото уредите са ми червени. Някой знае ли дали няма да стане боза от цветове с тях.
Ще черпя!Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
Слагаш бели, а не червени и задължително дифузни. Ти си имаш на самите врътки червен филтър, така че червен светодиод не е необходим, а и те са с по-малък интензитет на светлината от белите. Освен тована на диода задължително се връзва сериен резистор (както е показал Nikiboy), че иначе ще изгори. По интернет има разни калкулатори за стойноста на резистора при 12V захранващо напрежение, но не са особено точни, защото трябва да се изчисли за конкретния модел диод, в зависимост от спецификациите му. Принципно 1.0-1.2 KOhm е компромисна осреднена стойност, която работи в повечето случаи, така че вземи такива.sigpic
Subaru Legacy 3.0 H6
Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
0888 511 533 - Бонев
Comment
Comment